Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на фермера

  • 16 серп. 2021 19:08
  • 625
    • Новина Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на фермера Ранкове місто. Кропивницький
     
    У серпні поточного року на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості формується група з метою підготовки фахівців за професією «Робітник фермерського господарства».
     
    Професія робітника фермерського господарства є затребуваною та перспективною на ринку праці Кіровоградщини, адже передбачає підготовку кваліфікованих тваринників та доярів 4 розряду, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва категорії «А1», водіїв автотранспортних засобів категорії «С» та «В», слюсарів з ремонту с/г машин та устаткування 3 розряду.
     
    Під час навчання слухачі матимуть змогу навчитись проводити підготовку обладнання та машин тваринницьких ферм, виконувати дезінфекцію, дезінсекцію, дератизацію, годівлю та напування тварин, опанувати операції з технічного обслуговування сільськогосподарської техніки, техобслуговування і ремонт посівної техніки та ін.
     
    Навчання стартує 25 серпня і триватиме 11,9 міс.
     
    Умовами до направлення на навчання є:
     
    • повна/базова загальна середня освіта;
    • вік особи не менше 18 років;
    • медична довідка з допуском до професії.
     
    Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    Звертаємо увагу, що у зв’язку з карантинними обмеженнями графіки навчання можуть бути змінені, за більш детальною інформацією звертайтеся до відділу організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості за телефоном (0522) 32-13-28.
     
     
    Відділ організації профнавчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості