Рекомендації громадянам України у зв'язку з масштабними лісовими пожежами в Греції та Північній Македонії

  • 9 серп. 2021 10:02
  • 543
    • Новина Рекомендації громадянам України у зв'язку з масштабними лісовими пожежами в Греції та Північній Македонії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посольствам України в Грецькій Республіці та Республіці Північна Македонія тримати на особливому контролі потреби українських громадян у зв'язку з масштабними лісовими пожежами у цих країнах, інформує Урядовий портал.
     
    МЗС України рекомендує громадян України, які планують поїздки до Греції та Північної Македонії або вже перебувають на їхній території:
     
    1) утриматися від відвідування уражених стихією локацій;
     
    2) уважно відстежувати повідомлення місцевих служб цивільного захисту;
     
    3) неухильно дотримуватися рекомендацій та приписів щодо безпеки;
     
    4) у разі виникнення загрози життю або здоров’ю невідкладно звертатися до відповідної закордонної дипломатичної установи України за місцем перебування:
     
    Посольство України в Грецькій Республіці (телефон “гарячої лінії”: (+30 6932765606, електронні адреси: emb_gr@mfa.gov.ua; consul_gr@mfa.gov.ua).
     
    Посольство України в Республіці Північна Македонія (телефон “гарячої лінії”: (+38 97258 9639, електронна адреса: emb_mk@mfa.gov.ua).
     
    Нагадуємо також про функціонування цілодобової «гарячої лінії» МЗС України за тел. +38 044 238 16 57, електронна адреса: cons_or@mfa.gov.ua.
     
    УВАГА! Епіцентр пожежної небезпеки в Греції зосереджений на півночі столичної агломерації, західній частині півострова Пелопоннес та острові Евія (Евбея).
     
    Місцеві рятувальні служби продовжують здійснювати комплекс заходів з ліквідації осередків пожеж.
     
    ФОТО з сайту BBC NEWS Україна