Кропивницький: Кіровський суд розслідує причини смерті в’язня у СІЗО

  • 4 серп. 2021 11:18
  • 477
    • Новина Кропивницький: Кіровський суд розслідує причини смерті в’язня у СІЗО Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому розслідують смерть в’язня СІЗО 16 лютого 2021 року. Про це йдеться в матеріалах Кіровського районного суду, передає Златопіль.
     
    Згідно з інформацією, до поліції надійшло повідомлення про те, що в приміщенні камери №312 Кропивницького слідчого ізолятора виявили тіло в’язня. Тіло небіжчика направили в КОБ СМЕ на дослідження.
     
    У лікарському свідоцтві про смерть йдеться про те, що помер чоловік в результаті гострої ішемічної хвороби серця. В ході слідства встановили, що тілесних ушкоджень, які б свідчили про насильницьку смерть, не виявили. Злочину відносно померлого не скоєно. За відсутності складу злочину провадження закрили.
     
    Потерпіла ж вважає, що провадження закрили зарано.
     
    Вона звернулася до суду зі скаргою, в якій зазначила, що під час досудового розслідування “слідчий не вжив заходів для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження. Обмежився посиланням на лікарське свідоцтво про можливу причину смерті та закрив кримінальне провадження. Поза увагою слідчого залишились питання, пов’язані з виконанням працівниками установи своїх обов’язків щодо здійснення контролю за особами, які утримуються в слідчому ізоляторі, повноту надання медичної допомоги”.
     
    Крім того, досі не встановлені і не допитані всі особи, які перебували в камері з померлим.
     
     
    Дослідивши матеріали справи, суд вирішив постанову слідчого про закриття кримінального провадження скасувати.