Кіровоградщина: Кого викрила СБУ за останні три місяці?

  • 4 серп. 2021 10:00
  • 1583
    • Новина Кіровоградщина: Кого викрила СБУ за останні три місяці? Ранкове місто. Кропивницький
     
    СБУ викриває зрадників, організаторів корупційних схем та злочинних угруповань, які залякують громадян, інформує у фБ Управління СБУ в Кіровоградській області.
     
    Співробітники Управління СБУ у Кіровоградській області проводять системну роботу із запобігання та викриття злочинів, які загрожують державній безпеці.
     
    Протягом липня цього року затримано двох ворожих агентів, нейтралізовано злочинне угруповання та викрито декількох організаторів корупційних схем. Ще одного зловмисника засуджено до ув’язнення за збут зброї криміналітету.
     
    Контррозвідники СБУ викрили на Кіровоградщині громадянина України, який входив до складу організованого злочинного угруповання на території РФ і був завербований російською воєнною розвідкою.
    Встановлено, що після повернення в Україну зловмисник за завданням кураторів збирав інформацію про місцевих посадовців та військових.
    Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
    Викрито ворожого інтернет-агента. Зловмисник закликав через соцмережі до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.
     
    Нейтралізовано угруповання «смотрящего», яке тероризувало жителів Кіровоградщини.
    Зловмисники поширювали злочинний вплив на суспільне життя в регіоні. Вони залякували громадян, вимагали гроші з підприємців та координували наркобізнес через розгалужену мережу власних «осередків».
    Угруповання організував так званий «смотрящий» з одного із міст області.
    Викрито на корупції одного з міських голів. Посадовець організував схему одержання хабарів за нестворення штучних перешкод під час приватизації землі комунальної власності.
     
    За матеріалами СБУ до позбавлення волі засуджено злочинця, який на чорному ринку продавав зброю і боєприпаси криміналітету.
    Правоохоронці затримали зловмисника у травні цього року під час спецоперації у Кіровоградській області.
    Заблоковано корупційну схему в обласному управлінні Національної поліції. Встановлено, що керівник одного з відділів та його підлеглий налагодили механізм вимагання грошей за непритягнення до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів.