В українській державі започаткують нову нагороду - «Національна легенда»

  • 2 серп. 2021 15:17
  • 529
    • Новина В українській державі започаткують нову нагороду - «Національна легенда» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про нову державну нагороду «Національна легенда» розповів Президент України Володимир Зеленський під час виступу на презентації заходів до Дня Незалежності.
     
     
    - З 1991 року унікальність незалежної України формували не лише державні, а й наші національні символи – особистості, яких в Україні знають всі і завдяки яким всі знають про Україну, про наш живопис, музику, театр, балет, літературу, кіно, науку і спорт. Лобановський, Ступка, Яремчук, Амосов, Патон, Каденюк, Бурундуков, Биков, Квітка Цісик і багато-багато інших. Починаючи з 1991 року вони із року в рік приносили незалежній Україні славу, із року в рік світ казав їм «Браво!». На жаль, із року в рік вони йшли від нас, так і не почувши від України «Дякую!». Більше так ніколи не буде. 22 серпня відбудеться нова премія – «Національна легенда», - повідомив Президент.
     
    Він додав, що це нова державна нагорода і нова традиція.
     
    - Україна буде шанувати своїх геніїв і аплодувати їм тоді, коли оплески їм потрібні, коли вони можуть їх ще чути за те, що вони приносили славу під синьо-жовтим прапором, - наголосив Зеленський.