Мешканці провулку Матросова потерпають від постійних поривів водогону (ВІДЕО)

  • 30 лип. 2021 17:06
  • 715
    • Новина Мешканці провулку Матросова потерпають від постійних поривів водогону (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому по провулку Матросова 20 будинків добу були без води, інформує Суспільне.Новини
     
    У Кропивницькому 20 будинків добу лишались без води на провулку Матросова через порив водопроводу. Через це вулицею не могли проїхати сміттєвоз та автомобіль швидкої допомоги, розповіла Суспільному місцева жителька Ганна Полтавець.
     
    Жінка каже: трубопровід напередодні прорвало біля її будинку. Замінити його рік тому просила водоканал.
     
    - Дуже часті пориви. Бували такі часи, що двічі на тиждень приїжджала аварійка. Великі незручності, в нас будівництво у дворі, а ми не можемо підвезти будматеріали. Незручно машинам проїжджати, швидкій допомозі. Сміття виносимо далеко. Рік пройшов, нічого не змінилося. Щоб вирішити проблему, водоканал знизив рівень води у трубах. Не можна було ні покупатися, ні випрати речі. Напір дали, але тепер знову пориви.
     
     
    Не може проїхати ні швидка, ні сміттєвоз. У Кропивницькому 20 будинків залишились без водиСуспільне Кропивницький
    Розриття на дорозі огородили стрічкою. На провулку прориває майже щотижня декілька років поспіль, каже житель провулку Сергій Селенчук.
     
    "Вже втомилися звертатися у водоканал: прориває труби, сидимо добу без води. Приїжджають працівники, ставлять сюди хомути і їдуть. А який із цього сенс? Через певний час знову прориває і вода всією вулицею тече".
     
    - Тільки вирівняли дорогу після минулого ремонту, знову прорвало. У мене чоловік з інсультом, швидку викликали. Нам відповіли, що до будинку не приїдуть, тому що в нас перекопано. А мені що, нести його на руках до найближчої вулиці чи як? Так само поліція, таксі. Та й яма ця. У мене внуки, тут ще діти на вулиці є. А не дай боже бігтимуть, впадуть. Та й сміття ми збираємо в купи та відносимо на сусідню вулицю. Тому що сюди сміттєвоз не заїжджає, – сказала Валентина Коденець.
     
    Через розриття сміттєвози не можуть заїхати на цей провулок, каже речниця підприємства "Екостайл", що збирає сміття Неля Желамська.
     
    - Ситуація, яка склалася на провулку Матросова, – це лише одна з десятків, які складаються по всьому місту у провулках та вулицях приватного сектору. Коли проводяться будь-які ремонтні роботи на дорогах – це в будь-якому разі ускладнює роботу екіпажів компанії "Екостайл", які на величезних автомобілях проїжджають для того, щоб забрати та вивезти відходи.
     
    Пориви труби на провулку Матросова виникають тому, що їй майже 60 років – пояснила директорка міського водоканалу Валентина Давидчук. "Його потрібно замінювати. Ці роботи у нас є в плані. Але зараз великий обсяг робіт на інших вулицях. Сьогодні (29 липня-ред.) замінили ділянку довжиною 6 метрів на нову".
     
    Повність замінять водогон – це 150 метрів, до кінця цього року, сказала директорка водоканалу. Водопостачання на провулку Матросова відновили о 18 годині вечора.