Кіровоградщина: За незаконне видобування піску судитимуть мешканця Малої Виски

  • 30 лип. 2021 16:35
  • 651
    • Новина Кіровоградщина: За незаконне видобування піску судитимуть мешканця Малої Виски Ранкове місто. Кропивницький
     
       За процесуального керівництва Новоукраїнської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно жителя Малої Виски за фактом порушення встановлених правил охорони надр, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 240 КК України).
     
    За даними слідства, обвинувачений, у травні поточного року, поблизу м. Мала Виска, за відсутності дозвільних документів на видобування корисних копалин та проведення даних робіт, видобував пісок та суглинку, вчинивши тим самим кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.240 КК України - порушив встановлені правила охорони надр, що створило небезпеку для довкілля, знявши поверхневий родючий шар ґрунту  на цій ділянці.
     
     У результаті протиправних дій обвинуваченого об’єднаній територіальній громаді завдано збитків на суму майже 200 тис грн.
    Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділення поліції №1 Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
     
    Пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури