На Новомиргородщині поліція знищила коноплі вартістю 10 мільйонів

  • 29 лип. 2021 15:35
  • 1871
    • Новина На Новомиргородщині поліція знищила коноплі вартістю 10 мільйонів Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці виявили та знищили понад 12 тисяч рослин конопель.
     
    Під час проведення профілактичного відпрацювання у рамках операції "Мак" працівниками сектору поліцейської діяльності № 1 (м. Новомиргород) спільно з представниками Нацгвардії України в одному з сіл на полі серед насаджень соняшника було виявлено нарковмісні рослини.
     
    У подальшому правоохоронці вжили заходів щодо вилучення та знищення кущів конопель шляхом спалювання. Загальна кількість рослин становила понад 12 тисяч, їх зразки направлено на дослідження.
     
     
    Вартість вилученої з незаконного обігу наркосировини складає близько 10 мільйонів гривень.
     
    Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.
     
    Нагадуємо, на території області триває комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.
     
    Поліцейські звертаються до жителів області з проханням повідомляти про факти таких правопорушень за номером «102».
     
     
    Також інформацію про осіб, причетних до скоєння наркозлочинів, можна повідомити на телефон гарячої лінії управління боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській області: 050-248-85-81.
     
    Сектор поліцейської діяльності
    № 1 (м. Новомиргород)
    Новоукраїнського районного відділу
    поліції Кіровоградської області