Кіровоградщина: Історія працевлаштування безробітного з Вільшанщини

  • 29 лип. 2021 19:02
  • 516
    • Новина Кіровоградщина: Історія працевлаштування безробітного з Вільшанщини Ранкове місто. Кропивницький
     
    Серед багатьох прикладів працевлаштування безробітних громадян – історія працевлаштування мешканця селища Вільшанка Андрія Кравця. Ця історія може здатися комусь буденною, але залишає приємні відголоски: безробітний знайшов роботу, яка йому подобається, роботодавець отримав сумлінного працівника, а фахівці служби зайнятості переконалися, що задоволення потреб клієнтів стає максимально простішим.
     
    А. Кравець звернувся до Вільшанської районної філії обласного центру зайнятості з метою пошуку нової роботи у лютому. 
     
    - І все у мене в житті складалося нібито чудово, однак у жовтні 2020 року строк дії договору закінчився, і я залишився без роботи. Самостійні пошуки роботи, випадкові заробітки навели мене на думку знайти постійну роботу, як раніше, – розповідає безробітний кар’єрному радникові.
     
    Оскільки по допомогу в пошуку роботи чоловік звертається не вперше, вся інформація про нього у фахівця як на долоні, все відомо: за здобутим фахом – слюсар з ремонту рухомого складу, далі робота за направленням служби зайнятості у Вільшанському комунальному підприємстві. За десять років трудового стажу довелося попрацювати і помічником електровоза, й охоронником, і помічником машиніста, і на виборах.
     
    Під час первинного прийому вакансій, які підходили б чоловікові чи за освітою, чи за здобутим професійним досвідом, не було. Тому склали індивідуальний план пошуку роботи.
     
    Згодом керівник РЕМ ПАТ "Кіровоградобленерго" Михайло Станков звернувся до районної філії з метою оперативного заповнення вакансії за посадою "Електромонтер з ремонту повітряних ліній електропередачі". Серед осіб, яким було запропоновано працевлаштування на дану вакансію, був і А. Кравець. Безробітний спочатку мав деякі сумніви щодо власних здібностей, але все ж таки вирішив випробувати свої сили у сфері енергетики.
     
    Під час співбесіди роботодавець узяв до уваги те, що безробітний зацікавлений у працевлаштуванні, налаштований працювати на совість.
    Андрій зробив вибір, обравши запропоновану вакансію, і не прогадав – умови праці, заробітна плата й колектив сподобалися хлопцю, і після проходження медичного огляду він приступив до виконання своїх обов’язків.
     
    Тим, хто сьогодні перебуває у пошуку роботи, колишній безробітний впевнено говорить:
     
    - Таких історій, як у мене, стільки ж, скільки людей, котрі звернулися в службу зайнятості. У кожного своя історія. Не так уже й важливо, яка у вас освіта, чи є досвід роботи, якими навичками володієте. Центр зайнятості стане вашим вірним помічником у непростому завданні працевлаштування. Навіть у цей складний час вам допоможуть знайти роботу, яка вам до душі.
     
    Наталія Лисонь, директор Вільшанської районної філії обласного центру зайнятості