Центр профілактики та боротьби зі СНІДом тиждень лишається без світла

  • 27 лип. 2021 14:16
  • 478
    • Новина Центр профілактики та боротьби зі СНІДом тиждень лишається без світла Ранкове місто. Кропивницький
     
    Майже три тисячі ВІЛ-позитивних на Кіровоградщині можуть залишитися без АРТ-терапії, інформує DOZOR.
     
    Майже три тисячі ВІЛ-позитивних на Кіровоградщині можуть залишитися без АРТ-терапії через руйнацію КНП "Кіровоградський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом" в результаті буревію. Про це повідомляє обласне відділення ЛЖВ у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR. 
     
    - Ми, БО «100 відсотків життя. Кропивницький», як найбільша пацієнтська організація допомоги людям з ВІЛ, дуже стурбовані цією ситуацією.
    Ситуація почалася з того, що під час буревію КНП «Кіровоградський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом Кіровоградської обласної ради» залишився без електроенергії. Внаслідок негоди зруйновані та повалені стовпи електропередач, обірвані дроти, повалено дерево, яке зруйнувало покрівлю та дах Центру СНІДу. Від негоди постраждала лабораторія Центру СНІДу: підтоплений кабінет, зруйнована покрівля та обшивка будівлі, - йдеться у повідомленні. 
     
    За інформацією, вже тиждень минув з того часу, та електропостачання не відновлено. Відповідно є великі ризики, що станом на 1 серпня люди з ВІЛ залишаться без життєво необхідних препаратів. Оскільки вся електронна система не працює, відповідно, видати терапію чи перенаправити на сайти в область, неможливо!
     
    - Працівники центру зверталися на «гарячу лінію міського голови», тому в очікуванні результатів, а також в інші інстанції.
    Ми закликаємо всіх, хто може допомогти з відновленням електроенергії, пришвидшити цей процес! Під загрозою переривання прихильності лікування у ВІЛ-позитивних людей з Кіровоградщини! Їхні життя і поширення епідемії ВІЛ! - повідомляють в організації.