Кіровоградщина: Громади закликають передавати малопродуктивні землі державним лісгоспам

  • 27 лип. 2021 10:45
  • 440
    • Новина Кіровоградщина: Громади закликають передавати малопродуктивні землі державним лісгоспам Ранкове місто. Кропивницький
     
    Територіальні громади закликають провести інвентаризацію земель задля створення нових лісів, інформує Кіровоградсьа ОДА.
     
    Територіальні громади Кіровоградщини закликають визначитися з площею деградованих та малопродуктивних земельних ділянок для передачі у користування державним лісгоспам під заліснення. Відповідне питання обговорювалося під час тематичної апаратної наради в Кіровоградській ОДА. 
     
    За інформацією першого заступника начальників обласного управління лісового та мисливського господарства Олега Середюка, такі дії необхідні в рамках виконання указу президента «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». 
     
    Наразі лісгоспи області мають близько 1000 га земель постійного користування, які планують заліснити протягом 5 років в залежності від фінансових можливостей підприємств, обласного та державного бюджетів. 
     
    Очільникам тергромад області пропонують до 1 вересня подати дані щодо наявності деградованих та малопродуктивних земельних ділянок, які можливо передати з комунальної власності в державну для подальшого створення на них лісових насаджень. 
     
    Крім цього, тергромади можуть створювати лісові насадження шляхом укладання договорів з лісогосподарськими або іншими підприємствами без передачі земель за власні кошти або ж кошти державного бюджету.