Кіровоградщина: На ставку села Коротяк загинули водночас дві школярки

  • 26 лип. 2021 09:17
  • 466
    • Новина Кіровоградщина: На ставку села Коротяк загинули водночас дві школярки Ранкове місто. Кропивницький
     
    У ставку села Коротяк Компаніївської громади Кіровоградської області потонули дві дівчинки. Подія сталася напередодні на вихідних, розповіла Суспільному староста села Ганна Гусак, інформує Суспільне новини.
     
    За її словами, дівчатка 2013 та 2014 років народження – двоюрідні сестри. Ставок, у якому вони потонули – глибокий.
     
    - Я саме була вдома, коли до мене прийшов батько однієї дитини і каже: "Викликайте поліцію, діти потопилися". Ми з сином відразу поїхали на ставок. Одну дівчинку – Валерію батько сам витягнув з води. Ми намагались надати їй допомогу, робили їй масаж, але нічого не допомогло. Коли приїхала швидка допомога та поліція, рятувати вже не було кого.
     
    Ганна Гусак каже: щоб знайти ще одну дитину, викликали водолазів з Кропивницького.
     
    - Як розказують батьки загиблих дітей, дівчата сиділи на березі на камені, впали з нього у воду і зразу потонули, бо там дуже глибоко – десь 6-8 метрів. Напевно, ця Аня попала в ту глибину, її знайшли пізно ввечері.
     
    Староста села сказала, що обидві сім'ї перебувають на обліку у Компаніївській Службі в справах дітей. Їх поставили навесні цього року.
     
    - Вони живуть зі мною по сусідству, десь 150 метрів від мене, то я в них бувала майже щодня. В одній сім'ї виховували троє дітей, в іншій - четверо. В одній є батько, в іншій немає. Начебто, самих без догляду дітей ніколи не залишали, за ними дивилась старша 13-річна сестра.
     
    Начальник відділу інформації служби з надзвичайних ситуацій в області Віталій Бобіта розповів Суспільному, що тіло першої дитини дістали о 16 годині. Тіло другої дівчинки водолази знайшли о 22-й годині вечора.