На Кіровоградщині СБУ сімнадцяти особам відмовила у допуску до держтаємниці

  • 23 лип. 2021 14:05
  • 717
    • Новина На Кіровоградщині СБУ сімнадцяти особам відмовила у допуску до держтаємниці Ранкове місто. Кропивницький
     
    Захист держтаємниці – один з пріоритетних напрямків роботи СБУ.
     
    Управління СБУ в Кіровоградській області проводить системну роботу із захисту державної таємниці. З початку року викрито і притягнуто до відповідальності понад 20 правопорушників у цій сфері, інформує у ФБ Управління СБУ України в Кіровоградській області.
     
    Двом суб’єктам режимно-секретної діяльності скасовано спеціальні дозволи на роботу з таємними відомостями.
    За цей період СБУ перевірила в регіоні більше ніж 250 посадовців, професійна діяльність яких пов’язана із секретною інформацією. За підсумками перевірок 17 особам відмовлено у допуску до держтаємниці.
     
    Крім того, представники СБУ надають методичну допомогу щодо покращення системи охорони державної таємниці в установах, які працюють із секретною інформацією. На таких об’єктах також проводять спеціальні експертизи щодо наявності відповідних умов для роботи із таємними відомостями.
     
    СБУ нагадує, що відповідно до статей 328 і 329 Кримінального кодексу України за втрату чи розголошення секретної інформації передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.
     
    Для запобігання правопорушенням співробітники СБУ в Кіровоградській області проводять комплексні заходи із виявлення і блокування відповідних загроз державній безпеці України.