На Кіровоградщині головна лікарка нарахувала собі премію у розмірі 120 тисяч

  • 23 лип. 2021 11:18
  • 1935
    • Новина На Кіровоградщині головна лікарка нарахувала собі премію у розмірі 120 тисяч Ранкове місто. Кропивницький
     
    Головний лікар райлікарні незаконно преміювала себе на 120 тис грн: слідство завершено, про це інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
       За процесуального керівництва Голованівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування відносно головного лікаря однієї із центральних районних лікарень  Кіровоградщини, яка шляхом зловживання службовим становищем незаконно нарахувала собі премій на загальну суму 120 тис грн (ч. 1 ст. 364 КК України).
     
    За версією слідства, обвинувачена, з вересня по грудень 2020 року підписала накази про власне щомісячне преміювання, без відповідного розпорядження голови райдержадміністрації, чим завдала істотної шкоди інтересам держави на вищеозначену суму. 
     
    Обвинувальний акт відносно жінки скерували до суду для розгляду по суті. Санкція інкримінованої статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.