ПриватБанк попередив українців про нове шахрайство, яке прикривається торговою маркою банку

  • 21 лип. 2021 18:43
  • 649
    • Новина ПриватБанк попередив українців про нове шахрайство, яке прикривається торговою маркою банку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Служба безпеки ПриватБанку своєчасно виявила та попередила українців про нову схему шахрайства, яка використовує зареєстрований невідомими особами у США сайт  та незаконно використовує логотип та айдентику банку.
     
    За даними фахівців з кібербезпеки ПриватБанку, даний сайт є на 100% шахрайським, оскільки використовує посилання на неіснуючі інвестиційні проекти та компанії без їхньої згоди, а також незаконно використовує айдентику банку та інших юридичних осіб.
     
    Шахраї використовують для заманювання в шахрайський проект пропозицією високого доходу за схемою, яка притаманна виключно шахрайській фінансовій піраміді із застосуванням соціальної інженерії та ймовірного хакерства. Про злочинний характер схеми говорить й односторонній канал зв’язку в проекті - після заповнення форми людиною оператор шахрайського центру виходить на зв’язок для “відпрацювання” клієнта.
     
    ПриватБанк попереджає клієнтів та всіх українців про небезпеку контактування з шахраями та участі у таких проектах, та звернувся до
    відповідних правоохоронних органів із заявою задля припинення діяльності шахраїв.
     
    Спеціаліст з комунікацій в регіоні ПриватБанку