Кіровоградська область: Без електропостачання залишились 129 населених пунктів

  • 21 лип. 2021 09:26
  • 787
    • Новина Кіровоградська область: Без електропостачання залишились 129 населених пунктів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Рятувальники ліквідовували наслідки сильної зливи.
     
    20 липня з 19:30 по 20:30 на території Кіровоградської області та м. Кропивницький спостерігалося погіршення погодних умов у вигляді дощу, місцями сильного, граду та шквалу 15-20 м/с.
     
    З метою ліквідації наслідків негоди особовим складом ГУ ДСНС в області впродовж минулої доби було надано допомогу по розпилюванню та прибиранню 36 дерев, що впали на житлові будинки, автомобілі, проїжджі частини доріг (Кропивницький район та м. Кропивницький – 23 дерева; Новоукраїнський район – 6; Голованівський район – 4; Олександрійський район – 3), тричі надано допомогу по відкачуванню дощових вод з підвалів та подвір’їв житлових будинків (15 м3) м. Кропивницький, вилучено 11 одиниць техніки з ускладнених ділянок доріг у м. Кропивницький (вул. Острівська, Київська, Кропивницького, Преображенська, Вокзальна).
     
     
    Крім того 7 разів залучалася пожежно-рятувальна техніка Кропивницького на пожежі електрощитових, короткі замкнення електромережі без послідуючого горіння та спрацювання АПС. Загиблих та травмованих внаслідок погіршення погодних умов немає. Від ГУ ДСНС в області залучалось 89 чоловік особового складу та 21 од. техніки. 
     
     
    Внаслідок аварійного спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП без електропостачання залишились 129 населених пунктів повністю та 29 частково на території 4-х районів, а саме: у Кропивницькому районі – 4 н. п. повністю та 6 н. п. частково; Новоукраїнський район – 65 н. п. повністю та 11 – частково; Олександрійський район – 16 н. п. повністю 9 – частково; Голованівський район – 44 н. п. повністю, 3 – частково. До відновлювальних робіт залучено бригади місцевих РЕМ ПрАТ «Кіровоградобленерго».
     
    Прес-служба ГУ ДСНС в області