В центрі масової вакцинації у Кропивницькому розпочали вакцинувати препаратом Pfizer

  • 16 лип. 2021 17:09
  • 1295
    • Новина В центрі масової вакцинації у Кропивницькому розпочали вакцинувати препаратом Pfizer Ранкове місто. Кропивницький
     
    В центрі масової вакцинації у Кропивницькому розпочали вакцинувати людей препаратом Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Щеплення роблять і вакциною китайського виробництва CoronaVac – це для тих, хто приходить на друге щеплення цією вакциною, розповіла Суспільному головна лікарка амбулаторії загальної практики сімейної медицини Світлана Васецька, інформує Суспільне Кропивницький.
     
    Центр масової вакцинації у Кропивницькому облаштували у школі №6. До приміщення пускали по 9 людей. Перед цим їм вимірювали температуру. Люди обробляли руки і заповнювали анкети. Після підписання згоди йшли на вакцинацію.
     
     
    Медичного огляду лікарем немає, розповіла Світлана Васецька: "У згоді є такий пункт: "Чи вважаєте ви себе здоровою для проведення щеплення". Людина вирішує сама – здорова вона чи ні. Людина ж собі не ворог і має розуміти, що це серйозне питання".
     
    Щеплення роблять три медичні сестри. На 15 липня взяли 50 доз вакцини CoronaVac та 270 доз Comirnaty. Вакцину зберігають в сумках-холодильниках.
     
     
     
    Амір Кулієв обрав вакцину виробника Pfizer. Сказав, що під час заповнення згоди медики розповіли, коли має отримати друге щеплення:
     
    - Маємо відрахувати 21 день, подивитися – де будуть відкриті центри вакцинації і самостійно прийти зробити друге щеплення. Ніхто не буде телефонувати, ніхто не буде викликати. Це на відповідальності кожної людини.
     
    Після щеплення можуть бути побічні реакції, розповів сімейний лікар Дмитро Корольков: "Передбачувані побічні ефекти – це почервоніння в місці ін’єкції, погане самопочуття, підвищення температури тіла, загальна слабкість".
     
    За 2 години роботи у центрі вакцинували 170 людей.