На Кіровоградщині займаються сміття, пеньки та трава

  • 16 лип. 2021 14:07
  • 422
    • Новина На Кіровоградщині займаються сміття, пеньки та трава Ранкове місто. Кропивницький
     
    15 липня рятувальники Кіровоградщини чотири рази залучались на гасіння пожеж на відкритій території.
     
    Так, 15 липня о 10:10 надійшло повідомлення про пожежу за межами села Олексіївка Кетрисанівської СТГ Кропивницького району. На місці події було з’ясовано, що горить 22 м2 сухої трави. О 10:48 пожежу ліквідували силами вогнеборців 24-ї ДПРЧ м. Бобринець.
     
    О 10:41 бійці 2-го ДПРЗ залучались на гасіння пожежі пенька на відкритій території по вулиці Братській м. Олександрія.
     
    О 15:25 виникла пожежа 150 м2 сухої трави на відкритій території біля села Таужне Заваллівської СТГ Голованівського району. О 15:59 пожежу локалізували та о 16:07 – ліквідували спільними зусиллями рятувальників 21-ї ДПРЧ Гайворона, 26-ї ДПРЧ м. Благовіщенське та місцевої пожежної команди смт Завалля.
     
    О 21:25 пожежа виникла на відкритій території по вулиці Василя Нікітіна у Кропивницькому. З’ясувалося, горить 5 м² сміття. О 21:44 займання загасили рятувальники 1-го ДПРЗ м. Кропивницький та аварійно-рятувального загону спеціального призначення.
     
    В усіх випадках загиблих або травмованих не виявлено. Причини пожеж з’ясовують фахівці.
     
    Шановні громадяни! Будьте максимально відповідальні у пожежонебезпечний період, коли суха рослинність спалахує від найменшої іскри та пожежа може поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху. Служба порятунку закликає вас не випалювати сухостій, минулорічне листя та сміття.
     
     Прес-служба ГУ ДСНС в області