Безробітні Маловисківщини дізнавались про переваги офіційного працевлаштування

  • 14 лип. 2021 15:01
  • 451
    • Новина Безробітні Маловисківщини дізнавались про переваги офіційного працевлаштування Ранкове місто. Кропивницький
     
    Легальна зайнятість – як запорука майбутньої пенсії
     
    Безробітні Маловисківщини дізнавались про переваги офіційного працевлаштування та особливості пенсійного законодавства
     
    Нещодавно у Маловисківській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участі головного спеціаліста відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Аліни Семенцової пройшов інформаційний семінар для зареєстрованих безробітних.
     
    На заході говорили про можливості служби зайнятості, сучасні технології пошуку роботи та основні джерела вакансій. Також увагу присутніх звернули на переваги офіційного працевлаштування та наслідки нелегальної трудової діяльності працівників, адже їхня зайнятість суттєво впливає на розмір майбутньої пенсії.
     
    До того ж неабиякий інтерес у шукачів роботи викликала інформація про особливості пенсійного законодавства, яку надала А. Семенцова. Фахівчиня відділу обслуговування громадян, у свою чергу, роз’яснила, що таке пенсія, як вона призначається, ознайомила присутніх з електронним сервісом Пенсійного фонду, який дає можливість дистанційного обслуговування. 
     
    - Саме на вебпорталі усі охочі можуть знайти багато важливої та цікавої інформації, а також отримати пенсійні послуги, не відвідуючи установ Пенсійного фонду, – зауважила А. Семенцова.
     
    Інна Косячук, 
    заступник начальника відділу надання соціальних послуг
    Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості