Скільки дерев висадили у Кропивницькому?

  • 13 лип. 2021 15:00
  • 503
    • Новина Скільки дерев висадили у Кропивницькому? Ранкове місто. Кропивницький
     
    За п’ять років у Кропивницькому висадили понад сім тисяч нових дерев, інформує міська рада у ФБ.
     
    Починаючи з 2015-го року у Кропивницькому за рахунок коштів міського бюджету, організацій, підприємств та за громадськими ініціативами висаджено 7 133 нових дерев. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Вергун під час брифінгу сьогодні, 13 липня.
     
    Впродовж останніх років комунальники разом з містянами створили Алею миру на Набережній, парк біля озера Копань, молоді дерева з’явились на Волкова, Кропивницького, Полтавській, Євгена Тельнова.
     
    - У цьому році ми також запланували висадження чергової порції молодих дерев. Роботи виконуватимемо восени. Плануємо висадку 458 дерев по вулицях Великій Перспективній, Київській, Верхній Пермській, Короленка, Шевченка, Руслана Слободянюка, скверах Шевченка, Яновського (вул. Соборна), Молодіжному (набережна річки Інгул (біля ДЮСШ “Надія”) та у парку Степняка Кравчинського (Балашівка), - поділився планами Олександр Вергун.
     
    Загалом у Кропивницькому площа зелених насаджень загального користування, а це парки, парки культури та відпочинку, сквери складає 632,44 га, повідомила завідувач сектору екології та природоохоронної діяльності Галина Негода. І коли дехто закидає, буцімто в місті критична нестача зелені – це перебільшення.
     
    Існує норма, визначена Правилами утримання зелених насаджень. Вона складає 13,2 м2 на одного мешканця. У Кропивницькому ця цифра вдвічі більша – 28,4 м2, - звернула увагу посадовиця.
     
    Свої слова Галина Негода підкріпила розрахунками. За чисельності населення понад 222 тисячі, при площі зелених зон 6 324 400 м2, на одного кропивничанина припадає 28,4 м2. дерев та кущів. У тому числі 7,03 м2 зелені на людину складають насадження природно-заповідного фонду.
     
    - У Кропивницькому також виконуються планові роботи з обрізування гілок. Станом на сьогодні в черзі на обрізку стоять майже 4200 дерев. Через те, що роботи з обрізування гілок виконуються лише в короткий період часу, коли з гілок опадає листя і до початку вегетації, а замовлень надходить велика кількість, в КП «Благоустрій» Кропивницької міської ради» створена відповідна черга, - наголосив Олександр Вергун.