Навчання «Сі Бриз-2021» є чіткою пересторогою для російського агресора

  • 13 лип. 2021 13:04
  • 452
    • Новина Навчання «Сі Бриз-2021» є чіткою пересторогою для російського агресора Ранкове місто. Кропивницький
     
    Цими вихідними завершилися навчання «Сі Бриз-2021», що ознаменувалися безпрецедентним масштабом маневрів цієї серії за участі понад 30 країн.
     
    Багатонаціональні навчання «Сі Бриз» проводяться з 1997 року, їх співорганізаторами є Україна та США, і завжди стосувалися глобального партнерства заради миру.
     
    Міністр оборони України Андрій Таран подякував залученим до маневрів військовослужбовцям за високий рівень підготовки та ефективне виконання завдань.
     
    - Мені приємно привітати усіх учасників навчань «Сі Бриз-2021». Символічно, що у цей дуже непростий для нашої країни час така велика кількість представників держав-партнерів приїхала підтримати Україну. Я хочу подякувати американському народові, Уряду США за допомогу Україні, підтримку нашої боротьби проти російської агресії, — підкреслив Андрій Таран.
     
    Загалом у маневрах на морі, землі і повітрі взяло участь близько 5 тисяч особового складу, 30 кораблів, 40 літальних апаратів, 18 команд спеціального призначення та водолазних підрозділів. Починаючи із 28 червня, коли розпочалися навчання, військові кораблі пройшли більше 12 тисяч миль, водолази здійснили понад 330 занурень під воду, пілоти більше 80 годин провели у повітрі, українські й американські морські піхотинці, військовослужбовці Молдови та Грузії спільно відпрацьовували заходи на суходолі у трьох областях України.
     
    Також під час «Сі Бриз-2021» патрульні катери «Слов’янськ», «Старобільськ» та рота морської піхоти ВМС пройшли самооцінювання за стандартами НАТО. Українські моряки і морпіхи продемонстрували спроможність відпрацьовувати спільні завдання за стандартами Альянсу у складі багатонаціональних сил.
     
    Заходи бойової підготовки в рамках серії навчань «Сі Бриз» впливають на забезпечення стабільності в Азово-Чорноморському регіоні та є чіткою пересторогою для агресора у готовності нашої держави дати гідну відсіч діям Російської Федерації у територіальних водах України, в міжнародних водах та у повітряному просторі.
     
    Фото: armyinform.com.ua