На українських курортах стане ще спекотніше

  • 12 лип. 2021 15:37
  • 380
    • Новина На українських курортах стане ще спекотніше Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    За прогнозом Sinoptik.ua, характер погоди на узбережжі Чорного та Азовського морів до кінця поточного тижня істотно змінюватися не буде. Температура повітря вдень +30...+34 °С, нічна температура в залежності від приморського регіону від +22 до +26 °С.
     
    Індекс УФ-випромінювання буде на цьому тижні високим, що становить небезпеку для шкіри та очей людини. Необхідно використовувати сонцезахисні засоби. Є думка, що крем від сонця допоможе захиститися й від морських бліх. Морські блохи - це рачки бокоплави. Й хоча мікроракоподібні бокоплави досить нешкідливі, цього літа відпочивальники на Азовському морі скаржаться на їх нашестя.
     
    Курорти Чорного моря
     
    Біля пляжів Одеської області морська вода прогріється до +24 °С, у Херсонській області до +24,4 °С, на Кінбурнській косі до +26 °С.
     
    У Чорноморську (Іллічівську) температура повітря вдень від +30 °С до +34 °С, ясно, без опадів. У вихідні, 17-18 липня подме північний вітер, до 4 м/сек. У суботу та неділю нічна температура повітря стане вище, до +24 °С.
     
    У Щасливцевому (Кінбурнська коса) вдень очікувана температура повітря від +28 °С до +31 °С, вночі +24...+26 °С. Вітер північних напрямків до 7 м/сек.
     
     
    Курорти Азовського моря
     
    Температура морської води біля пляжів Азовського моря +26...+27 °С.
     
    У Генічеську найспекотнішим днем цього тижня буде 18 липня - до +34 °С, вночі +23 °С. 13 липня може пройти дощ з грозою. Помірний північно-східний вітер допоможе пережити спеку на поточному тижні.
     
    У Бердянську вдень +30...+33 °С, вночі до +26 °С. Вітер північний, північно-східний, від 3 м/сек до 7 м/сек.
     
     
    Курорти Карпат
     
    У високогір'ї Карпат найспекотніший день на цьому тижні у середу, 14 липня, до +24 °С. З четверга очікується зниження денної температури повітря до +21 °С та грозові дощі. Нічна температура змінюватись не буде, протягом тижня +13...+15 °С. Ті, хто втомився від спеки на рівнинній території України, можуть приїхати на кліматичні курорти Карпат.
     
    У Ворохті 16 липня - гроза та дощ. А до неділі стане зовсім прохолодно, денна температура до +20 °С, дощі.
     
    У Закарпатті найвища температура повітря на цьому тижні буде в середу, +34 °С. З четверга місцями пройдуть грози та зливи. Температура стане дещо нижче, до +29 °С.
     
    У Поляні зниження температури повітря з +30 °С до +26 °С та грози з періодичними дощами очікуються з 15 липня.