У Кропивницькому перейменували вулицю на честь діяча мистецтв Семена Дорогого

  • 10 лип. 2021 18:55
  • 1771
    • Новина У Кропивницькому перейменували вулицю на честь діяча мистецтв Семена Дорогого Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому за ініціативи місцевої націоналістки Олени Скочко перейменували вулицю. 
     
    Учора, 8 липня, відбулась сесія Кропивницької міської ради VIII скликання, на якій депутатський корпус підтримав схвалене топонімічною комісією рішення про перейменування вулиці Степана Халтуріна на честь Семена Дорогого.
    У минулому році з вищевказаною пропозицією до міської ради звернулась депутатка Фортечної районної у м.Кропивницькому ради VII скликання від ВО Свобода Олена Скочко.
     
    Звернення двічі розглядалось на топонімічній комісії, і після збору підписів у квітні 2021 року члени комісії одноголосно підтримали цю ініціативу.
    Вулицю Халтуріна перейменували на честь українського хорового диригента, заслуженого діяча мистецтв України, художнього керівника та головного диригента чоловічої хорової капели ім. Л. М. Ревуцького Семена Васильовича Дорогого. 
    Вулиця розташована у районі телевежі. Саме тут і мешкав Семен Васильович.
     
    - Радію з того, що в нашому місті поменшає радянських назв, натомість вшановуються люди, які зробили вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва України або нашого міста. Називаючи вулиці і міста іменами українських діячів чи героїв, вивішуючи на будинках державні або червоно-чорні прапори, розмовляючи українською, ми таким чином маркеруємо нашу територію, і ворог має знати, що Кропивницький - українське місто! - коментує рішення міської ради свободівка пані Олена.
     
     
    Семен Дорогий
     
     

     
     
    Будинок, в якому мешав Семен Дорогий