П’ять тисяч доларів за виділення землі: за вимагання неправомірної вигоди судитимуть сільського голову та землевпорядника

  • 6 лип. 2021 15:00
  • 691
    • Новина П’ять тисяч доларів за виділення землі: за вимагання неправомірної вигоди судитимуть сільського голову та землевпорядника Ранкове місто. Кропивницький
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення корупційного злочину сільським головою Кропивницького району ( ч.3 ст.368 КК України).
     
    За даними слідства, голова, за попередньою змовою з начальником відділу земельних відносин цієї сільської ради,  вимагали від підприємця неправомірну вигоду у сумі 5000 доларів США за надання у користування земельної ділянки розташованої на території вказаної сільської ради. Після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 2500 доларів США вказані особи були затримані працівниками поліції.
       Наразі обвинувальний акт щодо фігурантів справи скеровано до суду. У разі доведення вини обвинуваченим загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.
       Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління Служби  Безпеки України в Кіровоградській області.
       Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.