В області судитимуть злочинну групу, що займалася продажом сільгоспродукції

  • 30 черв. 2021 16:35
  • 469
    • Новина В області судитимуть злочинну групу, що займалася продажом сільгоспродукції Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    На Кіровоградщині правоохоронці скерували до суду матеріали стосовно учасників злочинного угруповання, які продавали фальсифікат через Інтернет
     
    Протиправну діяльність викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області спільно зі слідчими поліції області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
     
    Сільськогосподарську продукцію спільники виготовляли у складських приміщеннях та маркували товарними знаками відомих виробників. Надалі підробку під виглядом оригіналів продавали на майданчиках оголошень. У результаті таких дій компанії-правовласники зазнали понад 10 мільйонів гривень збитків.
     
    Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, фальсифіковану продукцію, а також обладнання для її виготовлення та фасування.
     
    У рамках розслідування кримінального провадження слідчі повідомили особам про підозру за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.
     
    Наразі обвинувальний акт стосовно учасників злочинного угруповання скеровано до суду.
     
    Відділ протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області
    Департаменту кіберполіції Національної поліції України