Укрпошта до 25 річниці Конституції України випустить конверт з оригінальною маркою

  • 25 черв. 2021 17:07
  • 381
    • Новина Укрпошта до 25 річниці Конституції України випустить конверт з оригінальною маркою Ранкове місто. Кропивницький
     
    З нагоди 25 річниці Конституції України Укрпошта 28 червня вводить в обіг конверт з оригінальною маркою та проводить спецпогашення. 
     
    На конверті відтворено чорно-білий фрагмент першої сторінки офіційної газети Верховної Ради «Голос України» №118 (1368) за 29 червня 1996 р., де повідомлялося про ухвалення Основного Закону держави.
     
    Марка надрукована на конверті у вигляді фото першої сторінки газети «Голос України» за 28 червня 1996 р. із зображенням мітингу на підтримку Конституції перед будівлею Верховної Ради. 
     
    - Укрпошта традиційно випускає до дня Конституції тематичну поштову продукцію. Цьогоріч ми презентували конверт з зображенням подій, які безпосередньо пов’язані з прийняттям Конституції. Ці фото миттєво переносять на 25 років назад, коли всі українці: хто вдома перед телевізором чи радіо, а хто стоячи навпроти Верховної Ради, чекали на прийняття основного державного документу, який повністю і безповоротно визначав незалежність і суверенність України. Ми спеціально виготовили цей конверт великим тиражем – нехай якомога більше людей з усіх куточків України згадають цей надважливий історичний момент, - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
     
    Фото Сергія Ковальчука та Олександра Клименка, використані в ескізі конверту, надані редакцією газети «Голос України». Тираж конверту – 350 тисяч примірників. Літерний номінал марки «V» відповідає тарифу пересилання непріоритетного простого листа вагою до 50 г у межах України.
     
    Всі охочі 28 червня у Головпоштамті Києва зможуть здійснити погашення конверту спеціальним поштовим штемпелем. 
     
    Вперше Конституція України з’явилася на поштових марках 28 червня 1997 року. Пізніше,  у 2011 році, було випущено марку до 15-річчя ухвалення Конституції. У 2006 та 2016 рр. Укрпоштою випущено два конверти з оригінальними марками до 10-ї та 20-ї річниці Конституції України. 
     
     
    Пресслужба АТ "Укрпошта"