У Кропивницькому розпочинаэться Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура»

  • 25 черв. 2021 09:21
  • 481
    • Новина У Кропивницькому розпочинаэться Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницький гостинно прийматиме Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», інформує міська рада.
     
    Упродовж десяти днів, із 1 по 11 липня, у Кропивницькому триватиме ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Гра проходитиме під патронатом Кропивницького міського голови Андрія Райковича.
     
    Урочисте відкриття вишколу заплановане на 2 липня. Відбудеться воно о 18.00 на Театральній Площі обласного центру. Потому учасники урочистою ходою пройдуться до площі Героїв Майдану. Таборуватимуться пластуни на території обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.
     
    Цьогоріч участь в грі візьмуть майже 300 учасників - переможців або призерів обласних етапів. Це хлопці та дівчата віком 11-14 років, що навчаються разом у одному і тому ж закладі освіти або є членами однієї і тієї ж громадської організації.
     
    ІІІ Всеукраїнський етап «Джури» є завершальним етапом організації та проведення гри у закладах освіти протягом навчального року. Учасники змагань поміряються силами і вміннями в інтелектуальній грі-вікторині з історії України «Відун», у конкурсі зі стройової підготовки «Впоряд», на туристській смузі перешкод, у стрільбі з пневматичної гвинтівки,  у наданні першої долікарської допомоги та в елементах рятувальних робіт «Рятівник», у конкурсі «Таборування», у квестах «Пластун» та у комбінованих військово-спортивних і туристських естафетах.
     
    У вільний від змагань та конкурсів час для юнацтва проводитимуться семінари ройових, виховників та керівників роїв, ватри з тематичними диспутами, розважальні вечори-дискотеки, ройові вогники, демонстрація відеофільмів, гутірки з тематичними виховними та пізнавальними бесідами, семінари, зустрічі з видатними та цікавими людьми, в т.ч. учасниками АТО/ООС, екскурсії, спортивні ігри тощо.