У Кропивницькому відкрилась виставка фотосвітлин «Ловець веселок»

  • 24 черв. 2021 11:04
  • 797
    • Новина У Кропивницькому відкрилась виставка фотосвітлин «Ловець веселок» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Неймовірна виставка фотосвітлин «Ловець веселок» відкрилася у провідній книгозбірні Кропивницького та області.
     
    На ній представлені 25 робіт відомого криворізького митця, члена Національної спілки фотохудожників України В’ячеслава Білоуса.
     
    Ці роботи митець зробив протягом 20 років. Обрати з тисяч світлин два десятки допомогли кропивницькі фотографи Сергій Лесів та Сергій Гусарченко.
     
     
    В’ячеслав захоплюється фотографією з дитинства. Фотограф за освітою, він має власну студію в Кривому Розі. Але, як сам зізнається, заробляє на фотографії, щоб займатися фотографією. Людьми, які, за власним визнанням В’ячеслава, підштовхнули його до творчості, є такі відомі у світі фотографії особистості, як Олена Мартинюк, Сергій Завальнюк та Володимир Оглоблін.
     
    Себе В’ячеслав називає романтиком і каже, що як художник спілкується зі світом за допомогою картин, так фотограф — за допомогою світлин. Власні фотомитець свідомо не підписує, адже вважає, що глядач вигадає назву, включившись в такий спосіб у творчий процес.
     
    Своїми враженнями від побаченого поділилися відомі кропивницькі фотомитці.
     
    - Подій такого рівня в місті повинно проходити набагато більше. Дякувати бібліотеці за виставку, але хотілося б і в інших залах — музейних чи галерейних — бачити щось виставково-творче. Враження: атмосферно, професійно. В мене є власний критерій рівня фотографії чи картини: бажання чи небажання поспілкуватися з автором після перегляду робіт. Мені цікаво поспілкуватися з колегою, - розповів Олександр Майоров.
     
     
    - Дуже професійно. Як кажуть фотомитці, на вищому рівні. Мало побачити. Треба зняти, врахувавши «фізичну недосконалість» камери. Вдивіться, вловіть нюанси, відчуйте, наприклад, цей туман або гру кольору і світла. Я розумію, що це зроблено від душі. Виставку повинні побачити якомога більше людей, - висловився Ігор Філіпенко.
     
    - Це Майстер з великої літери. Я знаю його дуже давно. Одна з найголовніших рис – він бачить і вміє це подати. Передає своє бачення світу глядачу, - зазначив Олександр Шулешко.
     
    Організатор виставки Сергій Лесів сподівається, що бібліотека стане місцем відновлення публічного спілкування кропивницьких фотографів.
     
    Виставка працюватиме протягом місяця.
    Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності