У Кропивницькому відзначатимуть день Конституції

  • 23 черв. 2021 18:05
  • 755
    • Новина У Кропивницькому відзначатимуть день Конституції Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивничан запрошують на урочистий мітинг до 25-ї річниці Конституції України, інформує у ФБ міська рада.
     
    Урочистий мітинг у Кропивницькому до Дня Конституції України вже традиційно відбудеться біля пам'ятника Володимиру Винниченку 28 червня. Його  початок заплановано на  09.15.
     
    Сьогодні, 23 червня, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка перевірив хід підготовки до відзначення державного свята під час робочої наради з представниками виконавчих органів міської ради та керівниками районних у місті рад і комунальних підприємств обласного центру.
     
     
    День Конституції України — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь ухвалення Конституції України того ж дня 1996 року.
     
    День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції.
     
    У червні 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. До 1996 року використовували Конституцію Української Радянської Соціалістичної Республіки. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.
     
    Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.