Як Україна протистоятиме реалізації проєкту «Північний потік-2»?

  • 22 черв. 2021 13:11
  • 520
    • Новина Як Україна протистоятиме реалізації проєкту «Північний потік-2»? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр енергетики Герман Галущенко під час «Години запитань до Уряду» розповів про заходи, які допоможуть Україні протистояти реалізації проекту газопроводу «Північний потік-2», інформує Урядовий портал.
     
    - Безумовно, ми розглядаємо «Північний потік-2» як зброю. Це не питання економіки чи комерції. Ми будемо протистояти реалізації цього проекту. Потрібно залучати наших міжнародних партнерів, щоб забезпечити функціонування вітчизняної ГТС, – наголосив Герман Галущенко.
     
    Він окреслив декілька можливих напрямків для протистояння «Північному потоку». Зокрема, застосування європейського законодавства, як це було у випадку ОПАЛу: його ввели в експлуатацію, але він працює тільки на 50%.
     
    Також серед варіантів є повернення до проекту консорціуму стосовно газотранспортної системи, щоб забезпечити транзит газу територією України.
     
    - Те, що відбувається з ринковими цінами на газ в Європі – це наслідок того, що робить наш сусід, аби примусити до реалізації «Північного потоку-2», – підкреслив Герман Галущенко.