В Україні створюють програму для реабілітації дитини, яка скоїла домашнє насильство

  • 18 черв. 2021 16:09
  • 586
    • Новина В Україні створюють програму для реабілітації дитини, яка скоїла домашнє насильство Ранкове місто. Кропивницький
     
    Ювенальний прокурор: на часі створення дієвої програми реабілітації для дитини, яка скоїла домашнє насильство, інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
       На запрошення ОБСЄ начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Алла Мороз взяла участь у засіданні робочої групи з розробки Типової програми реабілітації для дітей, які вчиняють домашнє насильство, що попередньо планується Мінсоцполітики вже у липні цього року.
     
    Подібний формат планується проводити систематично у форматі он- та офлайн за участі всіх фахівців, дотичних до захисту інтересів дітей та протидії насильству в сім’ї, з метою узгодження найбільш оптимальної програми для дітей-кривдників, глибинного дослідження передумов скоєного ними домашнього насилля та визначення оптимальних шляхів для ресоціалізації підлітків, які конфліктують із законом.
     
    Довідково: за даними Офісу Генерального прокурора, упродовж минулого та поточного років розпочато понад 800 кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, пов’язані із домашнім насильством. Від злочинів, пов’язаних із домашнім насильством, постраждало близько 700 дітей (298 хлопців і 400 дівчат).