На Обознівському родовищі встановили факт незаконного видобутку корисних копалин

  • 11 черв. 2021 13:26
  • 478
    • Новина На Обознівському родовищі встановили факт незаконного видобутку корисних копалин Ранкове місто. Кропивницький
     
    Незаконне видобування корисних копалин на Обознівському родовищі: розпочато слідство, інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
    Кропивницька окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення встановлених правил охорони надр, що спричинило тяжкі наслідки (ч.4 ст. 240 КК України).
     
    В рамках розслідування встановлено та задокументовано факт незаконного видобування корисних копалин на території Катеринівської об’єднаної територіальної громади.
    Під час проведення огляду слідчі встановили осіб, які здійснювали незаконну розробку родовища, а також тимчасово вилучили два екскаватора та вантажний автомобіль за допомогою яких видобували корисні копалини. З метою попередження подальшої протизаконної діяльності та забезпечення відшкодування можливих збитків прокурори внесли до суду клопотання про арешт вказаної техніки.
     
    В ході досудового розслідування кримінального провадження слідством, окрім іншого, також буде надано правову оцінку законності зняття родючого шару родючого ґрунту, порядку виділення під розробку родовища земель та розмір завданої шкоди довкіллю.
     
    Наразі слідство триває.
     
    ФОТо умовне