З ринків Кіровоградщини вилучили 800 кг овочів з перевищеним рівнем нітратів

  • 10 черв. 2021 10:01
  • 932
    • Новина З ринків Кіровоградщини вилучили 800 кг овочів з перевищеним рівнем нітратів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Понад 800 кілограмів продукції з перевищеним рівнем нітратів недопущено до реалізації на агропродовольчих ринках Кіровоградщини. Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
     
    За результатами досліджень, проведених Державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, в Кіровоградській області з початку поточного року до реалізації недопущено харчові продукти загальною вагою 865 кг. Причиною недопущення стало перевищення рівня вмісту нітратів у рослинній продукції. 
     
    Зокрема з продажу вилучили 341 кг кабачків, 148 кг редису, 138 кг капусти ранньої, 62 кг огірків, 35 кг буряка столового, 30 кг картоплі ранньої. Також вміст нітратів перевищував допустиму норму в 111 кг фруктів та ягід.
     
    Працівники державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своєї компетенції постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізацією продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.
     
    Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу: продукція, що реалізується в місцях несанкціонованої торгівлі, не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності. Вживання таких продуктів харчування може нести ризики виникнення харчових отруєнь, інфекційних захворювань тощо.