Кіровоградщина: У виправних колоніях прокуратура виявила низку порушень

  • 9 черв. 2021 14:00
  • 473
    • Новина Кіровоградщина: У виправних колоніях прокуратура виявила низку порушень Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура перевірила місця несвободи на предмет дотримання прав засуджених на належні та безпечні умови праці. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.
     
    Органи обласної прокуратури провели перевірку діяльності пенітенціарних установ Кіровоградщини щодо додержання прав засуджених на працю.
     
    Результати перевірки засвідчили, що порушення вимог законодавства з питань додержання прав засуджених на оплату та охорону праці мають місце практично в усіх виправних закладах.
     
      Найтиповіші з них зафіксовані прокурорами: порушення з питань нарахування та виплати заробітної плати засудженим, забезпечення їх спецодягом та засобами індивідуального захисту на робочих місцях, створення безпечних умов праці під час використання приладів та устаткувань, а також проходження відповідних навчань та інструктажів з охорони праці. У кожній другій установі відсутні відповідні дозволи на виконання робіт з підвищеною небезпекою та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
     
     За результатами перевірок керівникам установ та підприємств ДКВС України в області внесено 5 документів реагування про невідкладне усунення виявлених порушень законодавства, причин і умов, що їм сприяли,  та притягнення винних до встановленої законом відповідальності, з метою недопущення у подальшій діяльності цих порушень та неухильного дотримання конституційних прав в’язнів.
     
       Окрім того, зареєстровано кримінальне провадження за фактом реалізації виробленої засудженими продукції по заниженим цінам (ч.2 ст. 191 КК України).
     
    ФОТО умовне