Постковідний стан? Зверніться до терапевта!

  • 7 черв. 2021 15:17
  • 470
    • Новина Постковідний стан? Зверніться до терапевта! Ранкове місто. Кропивницький

    Отримання негативного тесту на коронавірус ще не означає остаточне повернення до звичного ритму життя. Адже велика кількість людей, близько чверті пацієнтів, які перенесли коронавірусну інфекцію, повідомляє про залишкові симптоми, зміни настрою та загального стану після хвороби.

    Цей стан називають постковідним синдромом, і його не варто ігнорувати, навіть якщо всі аналізи – і комп’ютерна томографія, і ПЛР-тест – у нормі, слід обов`язково звертатися до лікаря-терапевта.

    У медичному центрі «ДокторПРО» ви можете швидко отримати консультацію сімейного лікаря (терапевта) завдяки цілодобовому запису на прийом. Цей фахівець допоможе вам підібрати лікування та надасть рекомендації, якщо захворювання відноситься до його компетенції, або ж направить вас до профільного лікаря в залежності від ваших симптомів.

    Які ж найпоширеніші симптоми постковідного синдрому?

    Вірус вражає не лише легені, але і серцево-судинну систему, систему травлення, сечову систему, і нервову систему пацієнта.

    Втома, труднощі з концентрацією уваги та пам`яті («туман у голові»), депресія, постійна тривога, проблеми зі сном, зміни настрою, панічні атаки;

    Задишка, біль у грудях, кашель;

    Біль у суглобах, м`язах, животі, головний біль,

    Періодична лихоманка, пришвидшене серцебиття.

    Втрата нюху та смаку (протягом довгого періоду)

    Обов`язково слід звернути увагу на ці ознаки, адже вони можуть спровокувати розвиток найсерйозніших ускладнень:

    Запалення серцевого м’яза, порушення у роботі серцево-судинної системи;

    Порушення функції легенів;

    Гостре ураження нирок та ін..

    Поява вищеперелічених симптомів після перенесеного ковіду, зумовлює потребу в діагностиці та подальшому відновленні здоров`я.

    Лікар-терапевт медичного центру «ДокторПРО» після огляду та вивчення анамнезу зможе провести потрібну діагностику та при потребі направить до вузькопрофільних спеціалістів (невролога, кардіолога, ендокринолога). У нашому медичному центрі ви можете здати аналізи загальних показників здоров`я - лабораторні та інструментальні дослідження, включаючи УЗД (за показаннями).

    Пам`ятайте, що вчасно розпочата реабілітація дозволить швидко і в максимальному обсязі повернути вам звичний спосіб життя!

    Лишайте заявку на сайті https://is.gd/1DWm8X чи  телефонуйте за номером
    0800 300 700 (цілодобово та безкоштовно  по всій Україні).
    *Спеціалісти "ДокторПРО" не приймають пацієнтів молодше 18-ти років