Японський бізнес вивчає український ринок «зеленої» та водневої енергетики

  • 7 черв. 2021 16:32
  • 476
    • Новина Японський бізнес вивчає український ринок «зеленої» та водневої енергетики Ранкове місто. Кропивницький
     
    Т. в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура провів зустріч із Головою представництва «Марубені Корпорейшн» в Україні Ашитані Ясухіро, з яким обговорив можливості українсько-японського партнерства, інформує Урядовий портал.
     
    Костянтин Гура повідомив, що Україна, як і весь прогресивний світ, тримає курс на декарбонізацію економіки. Тому розвиток сфери енергоефективності та «зеленої» енергетики залишається пріоритетним. І для цього достатньо ресурсів і можливостей.
     
    Особливу увагу сторони звернули на перспективність таких напрямів, як біоенергетика та воднева енергетика.
     
    - Середньорічне виробництво «зеленого» водню в Україні може скласти не менше 5,5 млрд нм3 до 2030 року. Разом із цим, наша країна має й іншу перевагу – одну з найбільших газотранспортних систем в Європі. Такий потенціал виробництва та використання водню в Україні також підтверджено результатами дослідження, проведеного спільно з UNЕCE, - пояснив Констянтин Гура.
     
    За результатами зустрічі японська сторона планує детально ознайомитися із українським законодавством, дослідженням UNECE щодо виробництва і використання водню та потенційними «зеленими» проектами на карті «UAMAP».