Розпочався запис на щеплення проти COVID-19 для громадян з окупованих територій

  • 5 черв. 2021 09:17
  • 519
    • Новина Розпочався запис на щеплення проти COVID-19 для громадян з окупованих територій Ранкове місто. Кропивницький
     
     Розпочався запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих РФ територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополь і належать до пріоритетних груп, вакцинація яких зараз відбувається в Україні (першочергово люди похилого віку 65 років і старше). Про це інформує Урядовий портал.
     
    Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ з питань протидії COVID-19: 0 800 60 20 19.
     
    Під час розмови оператору необхідно повідомити, з якого ви населеного пункту (уточнивши, що наразі він є тимчасово окупованим), вказати ваші дані та обрати найзручніший пункт щеплення.
     
    Оператор здійснить запис на вакцинацію та надішле вам СМС-повідомлення з унікальним ідентифікатором, якщо у вас є український номер телефону, або листа на електронну пошту - у разі його відсутності.
     
    Цей ідентифікатор також передадуть до Держприкордонслужби України, щоб вас безперешкодно пропустили на підконтрольні Уряду України території.
     
    Важливо,  що громадяни, які бажають здійснити вакцинацію і мають унікальний ідентифікатор з підтвердженням запису на щеплення, не повинні проходити самоізоляцію чи обсервацію.
     
    Для запису на отримання другої дози вакцини необхідно буде знову зателефонувати до контакт-центру.
     
    - Через дії російських окупаційних режимів наші люди опинилися в ізоляції від цивілізованого світу без можливості забезпечити елементарні людські потреби. В першу чергу, мова про медичне забезпечення. По суті окупаційна влада, порушуючи всі норми міжнародного та міжнародного гуманітарного законодавства, здійснює медичний геноцид. З лютого поточного року Мінреінтеграції спільно з МОЗ було розпочато роботу щодо алгоритму вакцинації для наших громадян, що проживають на тимчасово окупованих територіях. Відсьогодні я радий повідомити про старт запису на вакцинацію. І вже незабаром буде розпочато вакцинацію наших громадян з ТОТ. Вакцинація відбуватиметься у визначених місцевими управліннями охорони здоров‘я опорних лікарнях. Вакцина вже завезена, - наголосив  Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.
     
    Також Олексій Резніков нагадав, що з початку року Мінреінтеграції спільно з Міністерством охорони здоров’я запустили безкоштовне тестування на КПВВ. Цією послугою вже скористалися 21 596 осіб.
     
    - Разом із Мінреінтеграції ми розробили максимально просту процедуру, яка дозволить українцям із пріоритетних груп, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, швидко і безперешкодно отримати щеплення від COVID-19 у зручних для них пунктах щеплень на контрольованій Україною території. Ці пункти забезпечені усім необхідним для здійснення вакцинації, - зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
     
    Імунізація здійснюватиметься вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech в 10 пунктах щеплення на підконтрольних українському Уряду територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей. Ці пункти розташовані поблизу контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ).