Кіровоградщина отримала 5850 доз вакцини Pfizer

  • 4 черв. 2021 11:14
  • 521
    • Новина Кіровоградщина отримала 5850 доз вакцини Pfizer Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградщина отримала 5850 доз вакцини Pfizer-Biontech сьогодні, 4 червня. Про це повідомила керівниця відділу охорони материнства, дитинства та імунопрофілактики департаменту охорони здоров’я ОДА Антоніна Кодрул.
     
    - Будемо проводити щеплення педагогічних працівників всіх закладів освіти - вищих, середніх та дошкільних. Вакцина буде використовуватися для медичних та соціальних працівників, а також осіб, які не отримали імунізацію під час двох перших етапів вакцинації. Імунізацію проводитимуть 7 мобільних медичних бригад. Вакцинація має розпочатися завтра, 5 червня. Наразі вже складений графік імунізації, - зазначила Антоніна Кодрул. 
     
    За її словами, вакцина Pfizer-Biontech є найспецифічнішою за умовами зберігання. 
     
     
    - Препарат зберігається при температурі - 70- (-80 градусів). Вакцина доставлена у контейнерах із сухим льодом.  І щодня наша головна медична сестра її виймає увечері, щоб вона розморозилася до температури 2-8 градусів. Вранці бригади її забирають і проводять щеплення. Розморожена вакцина має бути використана протягом 5 днів. Побічних реакцій серед населення від вакцини не реєстрували, - додала посадовиця.  
     
    Антоніна Кодрул зазначила, що сьогоднішня поставка передбачена для проведення першого щеплення. Вже за 21 день область отримає препарат додатково. 
     
    Нагадаємо, розробниками вакцини Pfizer-Biontech є німецька біотехнологічна компанія BioNTech та американський фармакологічний концерн Pfizer.