Кропивницький: У тролейбусі № 10 сталася бійка через маску

  • 2 черв. 2021 23:30
  • 1256
    • Новина Кропивницький: У тролейбусі № 10 сталася бійка через маску Ранкове місто. Кропивницький
     
     Сьогодні, 2 червня, в Кропивницькому сталася бійка між пасажирами тролейбуса №10. Про це повідомляє Без купюр
     
    Як розповіли свідки, один із пасажирів відмовився правильно одягнути маску. На зауваження кондукторки не реагував. Тоді водій зупинив тролейбус, чоловіка попросили вийти.
     - Це було на початку 10 години ранку по вулиці Полтавській. У чоловіка маска була, але на підборідді. Кондукторка кілька разів попросила одягнути її на обличчя, але пасажир демонстративно її не одягав. Коли тролейбус зупинили і попросили вийти, він почав вимагати повернути йому кошти на проїзд. На що кондукторка пояснювала, що не може цього зробити, бо він вже проїхав частину шляху, і тролейбус не поламався. Дехто з пасажирів навіть пропонував йому власні 5 гривень, щоб він вийшов. Так ми простояли хвилин 15. Тоді чоловіки намагалися його силою виштовхати з тролейбуса. Але і це не вдалося. Коли вже викликали поліцію і почали знімати на відео, пасажир вийшов сам, – розповіла кропивничанка Наталя.
     
    Нагадаємо, що минулого року в Україні запроваджені штрафи за відсутність масок у громадських місцях. Порушники карантинних вимог повинні сплатити до 255 гривень штрафу, якщо перебувають в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутого засобу індивідуального захисту, що закриває ніс і рот.
     
    Для фізичних осіб-підприємців та підприємств, які під час карантину допускають до своїх приміщень і в громадський транспорт осіб без захисник масок передбачені штрафи від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень. При цьому оштрафувати можуть і за відсутність попередження про необхідність одягнути респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот. Попередження може бути усне або у формі припинення обслуговування чи виклику представника поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення.
     
    ФОТО умовне