Музей мистецтв представив виставку робіт «Дитячий світ»

  • 1 черв. 2021 15:40
  • 695
    • Новина Музей мистецтв представив виставку робіт «Дитячий світ» Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    У Кропивницькому 1 червня у Музеї мистецтв розгорнули виставку робіт з фондового зібрання музею «Дитячий світ» до Міжнародного дня захисту дітей. Про це у ФБ пише науковий співробітниквідділу музею Тетяна Костенко.
     
    На міжнародному рівні День захисту дітей був започаткований у 1949 році рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок.
    В нашій країні це свято встановлене Указом Президента України від 1998 року.
     
    Святкування дня дитини запроваджено з метою привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей в усьому світі.
    Міжнародний день захисту дітей має свій символ. Це прапор зеленого кольору, на якому зображена наша планета, довкола котрої розташовані дитячі фігурки різних рас і національностей.
     
    Щороку в нашому закладі проводяться різноманітні заходи для дитячої аудиторії: цікаві виставки, програми, екскурсії в ігровій формі, безліч майстер-класів, вікторини та конкурси. Адже музей покликаний розвивати творчі здібності, уподобання, допомагає знайти таланти.
     
    На виставці художніх творів «Дитячий світ» можна зазирнути та поринути у такий казковий та заодно і реалістичний світ дітей.
    Основу експозиції складають твори, які написані в епоху так званого «соцреалізму».
     
     
    В експозиції представлена робота геніального художника Володимира Федорова «Портрет Ганнусі» (1958), чия творчість являє собою цілу епоху в образотворчому мистецтві не тільки Кіровоградщини, а й всієї країни.
     
     
    Доповнює експозицію робота Амшея Нюренберга «Етюд. Осінній день», на якій зображено жінку з дитиною на фоні краси навколишньої природи. В своїх пейзажних творах художник тонко передає красу природи, милується нею.
     
     
    Яскравим та неординарним набутком українського художнього життя є творчість Броніслава Домашина. У картині «Портрет доньки» (1963) художник зобразив свою доньку у чудовий літній день посеред польових квітів. У його картинах живе любов до рідної землі, до краю, де він народився і жив, до людей яких оспівував у своїх творах. Його краєвиди розмаїті за сюжетом і настроєм, а яскравий живопис митця пробуджує у нас ті самі почуття, які сповнювали його вразливе серце.
     
     
    Тамара Хитрова у своїй роботі «Оленка» (1964) зобразила дівчинку, яка лежачи на килимку посеред інтер’єру дитячої кімнати. малює у альбомі.
     
    Тож, запрошуємо всіх мешканців та гостей нашого міста завітати до музею та, ознайомившись з виставкою «Дитячий світ», поринути в світ дитини, сповнений щирого бажання пізнання життя.