На орбіту виведуть космічний апарат «Січ-2-30»

  • 1 черв. 2021 13:08
  • 367
    • Новина На орбіту виведуть космічний апарат «Січ-2-30» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Запуск супутника «Січ-2-30» дасть змогу реалізувати інтереси держави у сфері нацбезпеки і оборони, про це інформує Урядовий портал.
     
    ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» уклало контракт з європейським оператором пускових послуг ISILAUNCH щодо виведення на орбіту космічного апарата «Січ-2-30». Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.
     
    - Запуск супутника має відбутися з пускового майданчика компанії SpaceX (США) за допомогою ракетоносія Falcon-9. Саме ISILAUNCH має відповідну угоду з цієї американською компанією, якою уповноважений на продаж послуг з виведення супутнього корисного навантаження на даному ракетоносію та надання відповідних інжинірингових послуг та матеріальної частини, – написав у Facebook Олег Уруський.
     
    За його словами, станом на сьогодні вже здійснено авансовий платіж за запуск супутника «Січ-2-30».
     
    - Запуск космічного апарата планується здійснити в грудні 2021 року (резерв – січень 2022 року). Утім, маю надію, що це станеться саме в рік 30-річчя Незалежності України і завдання Президента України Володимира Зеленського буде виконане, – наголосив голова Мінстратегпрому.
     
    Олег Уруський додав, що нині КБ «Південне» разом із Національним центром управління та випробувань космічних засобів проводить усі необхідні роботи з підготовки до запуску КА «СІЧ-2-30» та підготовки наземного сегмента.
     
    - Запуск і подальше використання супутника дадуть змогу вирішувати багато актуальних завдань соціально-економічного, екологічного, інформаційного, наукового та освітнього характеру, а також забезпечити реалізацію інтересів держави у сфері національної безпеки та оборони, – пояснив Віце-прем’єр-міністр України.
     
    Олег Уруський також зазначив, що виведення на орбіту супутника «Січ-2-30» є першим кроком на шляху реалізації планів, визначених, зокрема, проектом Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки, яка передбачає створення вітчизняного космічного угруповання щонайменше із семи супутників.
     
    ФОТО з сайту Defense Express