У Кропивницькому пройшла акція на підтримку Сергія Стерненка «Покажіть нам справедливість!»

  • 31 трав. 2021 11:26
  • 536
    • Новина У Кропивницькому пройшла акція на підтримку Сергія Стерненка «Покажіть нам справедливість!» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вчора, 30 травня 2021 року, на площі Героїв Майдану у Кропивницькому Рух Опору Капітуляції провів акцію на підтримку Сергія Стерненка, Руслана Демчука та інших політв’язнів режиму.
     
    Дмитро Сінченко, обласний координатор Руху Опору Капітуляції, розповів про сфабриковану справу про «розбій за 300 гривень»: "Швидше за все, обом активістам збираються дати по 7 років і 3 місяці в’язниці. Ми знаємо, що замовниками цього вироку є російські агенти в Україні. Як довіряти судам, які однаково відправляють на цілодобовий домашній арешт і державних зрадників, і звичайних громадян, які вийшли на мирний протест проти суддівського свавілля? Спочатку судді заборонили онлайн-трансляцію засідань у цій справі попри шалений резонанс. Потім вони дозволили прокуратурі долучити до справи документи, які не були надані у першій інстанції, що є грубим порушенням. Тож на яку справедливість нам розраховувати? Єдиний спосіб досягти справедливості в Україні – це боротися за неї. І ми продовжимо це робити".
     
    - Ми працюємо на випередження, – сказав учасник акції Дмитро Завражний і додав, що ця акція всеукраїнська, - Стерненко – це маркер, влада дивиться, до якої межі вона може дійти. Якщо йому дадуть 7 років колонії, то завтра можуть прийти за мною, за вами, громадянського суспільства у нас не буде.
     
    Справа про “300 гривень” ватного тітушки Щербіча повністю сфабрикована. Адвокати Стерненка послідовно доводили це в апеляції. Але, на жаль, в Україні це не означає нічого, оскільки довіри до суддів немає.
     
    Акція протесту також відбувалась у Києві, Одесі та більшості обласних центрів України.
     
    Прес-служба РОК-Кропивницький