Кіровоградщина: Підозрювані у вимаганні хабара у сумі 3,5 мільйонів доларів сидітимуть під вартою

  • 31 трав. 2021 11:20
  • 449
    • Новина Кіровоградщина: Підозрювані у вимаганні хабара у сумі 3,5 мільйонів доларів сидітимуть під вартою Ранкове місто. Кропивницький
     
    Підозрюваним у вимаганні 3,5 мільйонів доларів за посаду голови Кіровоградської ОДА обрали запобіжний захід, про це повідомляє пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури.   
     
    Ленінський районний суд розглянув та задовольнив клопотання прокуратури, визначивши двом фігурантам кримінального провадження, підозрюваним у зловживанні впливом (ч.3 ст.369-2 КК України) міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 681 тисяча гривень.
     
     Нагадаємо, двоє громадян за 3,5 млн доларів США неправомірної вигоди обіцяли вплинути на посадових осіб Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України і вирішити питання про призначення потерпілого на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації. При цьому один з них представився радником Президента України. Насправді вони не мали жодного відношення до органів державної влади.
     
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ Головного управління Нацполіції України в Кіровоградській області, оперативний супровід -  Управління СБУ у Кіровоградській області.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.