В Україні планують обмежити використання фосфатів у миючих засобах

  • 28 трав. 2021 14:31
  • 435
    • Новина В Україні планують обмежити використання фосфатів у миючих засобах Ранкове місто. Кропивницький
     
    Держпродспоживслужба взяла участь у розробці проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Технічного регламенту мийних засобів», яким мають обмежити використання фосфатів.
     
    Вміст фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах, що використовуються як для побутового, так і для промислового прання та миття, зменшуватиметься поетапно.
     
    - Багато виробників мийних засобів у інших країнах вже відмовилися від використання фосфатів, які можуть негативно впливати на здоров’я людей і стан навколишнього середовища, та перейшли на безпечніші альтернативи. Держпродспоживслужба підтримує прийняття цього важливого рішення в Україні, - розповіла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
     
    Окрім внесення змін до Технічного регламенту мийних засобів, планується оновити інші документи. Зокрема, перелік національних стандартів щодо визначення методів проведення випробування мийних засобів. Також на розгляд Кабінетові Міністрів України мають внести проект Плану заходів з державного ринкового нагляду та державного контролю продукції щодо відповідності мийних засобів вимогам Технічного регламенту мийних засобів.
     
    Над цими змінами зараз працюють фахівці Міндовкілля, Мінекономіки, Держпродспоживслужби та Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.