Кропивницький: Як проходить будівництво української церкви на Маланюка? (ФОТО)

  • 27 трав. 2021 21:05
  • 1050
    • Новина Кропивницький: Як проходить будівництво української церкви на Маланюка? (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому четвертий рік поспіль триває будівництво храму апостолів Петра і Павла Православної церкви України, що розташована на вулиці Маланюка.
     
    У нашому місті віряни переважно відвідують церкви, що належать до московського патріархату. Але ж свідомі громадяни мають підтримувати українські церкви, а таких у нашому місті лише три: Храм Андрія Первозванного на селищі Гірничому, Храм Святого Володимира Великого ПЦУ на вул. Тарковського (біля Кіровоградгазу) та на вулиці Маланюка, біля центру зайнятості.
     
    Зараз храм первоверховних апостолів Петра і Павла розміщуєтся у старенькій хатинці і є необхідність у побудові повноцінного храму. Зусиллями громади і місцевих меценатів поступово вирили у 2018 році котлован, потім залили фундамент, навесні 2019 року заклали капсулу, а зараз зводяться стіни з червоної цегли.
     
    Як розповідає священик Іван Шубін, який керує парафією, зараз на будівництві працюють два чоловіки, іноді долучаються інші містяни: військові, журналісти, бізнесмени і навіть депутати.
     
    Наразі викладено вже стіна у висоту 3,5 м, у планах - встановлення пояса з арматури між ярусами. На подвір’ї біля храму зеленіють саджанці модрини - хвойних дерев.
     
    Але будівництво просувається повільно, адже коштів на зарплатню і будматеріали часто не вистачає. Тож храм Петра і Павла потребує підтримки громади Кропивницького, адже на одному ентузіазмі складно звести таку споруду.
    Домомога потрібна і фізична, і матеріальна.
     
     

     
     
    Сьогодні представники Кропивницької організації ВО "Свобода" відвідали будівельний майданчик, щоби надати матеріальну допомогу парафії святих апостолів Петра і Павла. Ще один храм дуже потрібен кропивницькій громаді, адже УКРАЇНСЬКА церква буде об’єднувати УКРАЇНСЬКУ спільноту!
     
    Олена Скочко