Кувейт відкрив ринок для українського молока та молочних продуктів

  • 26 трав. 2021 18:21
  • 536
    • Новина Кувейт відкрив ринок для українського молока та молочних продуктів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Українські виробники молока та молочних продуктів отримали можливість експортувати власну продукцію до ще однієї країни – Держави Кувейт. Відповідний ветеринарний сертифікат погоджений компетентними органами обох країн.
     
    Для українських виробників молока та молочних продуктів це вже п’ятий відкритий експортний ринок з початку 2021 року. Раніше були відкриті ринки Лівану, Японії, Аргентини та Лівії.
     
    - Регіон Затоки, зокрема Кувейт, цікавить багатьох українських виробників харчових продуктів. Я радий повідомити, що сьогодні ми створили для них додаткові можливості заробляти на цьому ринку завдяки спільній роботі МЗС та Держпродспоживслужби. В довгостроковій перспективі це також посилить позиції України як постачальника аграрної та харчової продукції в Кувейт, – заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
     
    - Робота з відкриття нових експортних ринків є надважливою, адже збільшення українського експорту – це запорука економічного зростання нашої держави, – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
     
    Ознайомитися з формою сертифікату можна на офіційному веб-порталі Держпродспоживслужби.
     
    Довідково
     
    Міністерство закордонних справ України та Держпродспоживслужба спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.
     
    Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.