Україна та Грузія співпрацюватимуть у сфері оборони

  • 26 трав. 2021 14:36
  • 518
    • Новина Україна та Грузія співпрацюватимуть у сфері оборони Ранкове місто. Кропивницький
     
    План двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України та Грузії підписали Андрій Таран і Джуаншер Бурчуладзе, про це повідомляє Урядовий портал.
     
    25 травня розпочався візит української делегації на чолі з Міністром оборони України Андрієм Тараном до Грузії. У перший день відбулися робочі зустрічі делегації Міністерства оборони з Прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі та Міністром оборони Грузії Джуаншер Бурчуладзе.
     
    Перебуваючи у Тбілісі, очільник українського оборонного відомства висловив переконання, що цей візит сприятиме активізації розвитку двостороннього українсько-грузинського оборонного співробітництва.
     
    - Нас з Грузією єднають спільні загрози та цілі розвитку. Наші народи поділяють прагнення Європейської та Євроатлантичної інтеграції. Грузія, як і Україна, прагне отримати План дій щодо членства в НАТО. Ми сповнені рішучості поглибити співпрацю для ефективнішої протидії регіональним та глобальним загрозам, — зазначив Андрій Таран.
     
    Під час двосторонньої зустрічі з Міністром оборони Грузії, Андрій Таран і Джуаншер Бурчуладзе обмінялися думками про низку актуальних питань, що становлять взаємний інтерес. Зокрема, про безпекову ситуацію на тимчасово окупованих Російською Федерацією суверенних українських та грузинських територіях, довкола кордонів обох держав. Також глави оборонних відомств України та Грузії звернули увагу на стан справ у Азово-Чорноморському регіоні через регулярні порушення РФ вільного та безпечного судноплавства у всіх водах відповідно до міжнародних угод.
     
    З огляду на регулярні деструктивні прояви та агресію з боку Росії, Андрій Таран і Джуаншер Бурчуладзе визначили пріоритети двостороннього оборонного співробітництва за напрямами кібербезпеки, військово-технічної сфери, спільної участі у міжнародних військових навчаннях та впровадження стандартів НАТО у повсякденну діяльність національних збройних сил. Сторони обмінялися досвідом щодо протидії ескалації агресії Російської Федерації.
     
    За результатами двосторонньої зустрічі між главами оборонних відомств двох держав, Андрій Таран і Джуаншер Бурчуладзе підписали план двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України та Грузії на визначений термін.