Як Японія допомагатиме Україні у протистоянні агресору

  • 22 трав. 2021 09:04
  • 491
    • Новина Як Японія допомагатиме Україні у протистоянні агресору Ранкове місто. Кропивницький
     
    Андрій Таран провів зустріч з Послом Японії в Україні та аташе з питань оборони Японії, про це інформує урядовий портал.
     
    Учора, 20 травня, Міністр оборони України Андрій Таран провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні паном Такаші Кураі та аташе з питань оборони Японії полковником Даічі Сакамото.
     
    Міністр оборони України високо оцінив позитивну динаміку розвитку й набуття нового якісного змісту двостороннього оборонного співробітництва України з Японією, яке відбувається завдяки збільшенню кількості практичних заходів. А за стійку та системну підтримку України у протистоянні збройній агресії Російської Федерації, що триває вже восьмий рік поспіль, Андрій Таран висловив особисту вдячність Уряду Японії.
     
    Співрозмовники обговорили питання гуманітарної допомоги з боку Уряду Японії для переоснащення військово-медичних закладів Збройних Сил України новітніми високотехнологічними зразками медичного обладнання та обмінялися думками щодо розвитку двостороннього оборонного та військового співробітництва, зокрема спільної участі у військових навчаннях, обміну досвідом у сфері військової медицини, проведення психологічної реабілітації військовослужбовців.
     
    Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Такаші Кураі, у свою чергу, розповів про значні зусилля своєї держави, що докладаються для підтримання стабільності у світі шляхом розвитку міжнародно-правових відносин, особливо у сфері врегулювання міжнародних конфліктів, а також здійснення контролю за дотриманням міжнародних договорів з боку міжнародних організацій.
     
    Було відзначено, що на двосторонньому рівні Уряд Японії продовжить надавати допомогу і сприяти у проведенні широких реформ для гарантування незалежності України та відновлення її територіальної цілісності.
     
    Крім того, Андрій Таран подякував аташе з питань оборони Японії полковнику Даічі Сакамото, службова діяльність в Україні якого завершується, за значний особистий внесок у розвиток українсько-японського оборонного співробітництва під час перебування на дипломатичній роботі та урочисто вручив йому відзнаку Міністерства оборони України «Знак пошани».
     
    ФОТО сайту АрміяInform