Україна зацікавлена у військово-технічному співробітництві з Пакистаном

  • 20 трав. 2021 11:03
  • 583
    • Новина Україна зацікавлена у військово-технічному співробітництві з Пакистаном Ранкове місто. Кропивницький
     
    19 травня відбулася зустріч Міністра оборони України Андрія Тарана з Головнокомандувачем Армії Ісламської Республіки Пакистан генералом Камар Джавед Баджвою. про це інформує Урядовий портал.
     
    Міністр оборони України поінформував про безпекову ситуацію на тимчасово окупованих територіях та навколо кордонів нашої держави, можливі варіанти її подальшого розвитку, та запевнив у відданості принципам вирішення конфлікту на Сході України політико-дипломатичними заходами.
     
    Генерал Камар Джавед Баджва, своєю чергою, відзначив помітне зростання спроможностей Збройних Сил України, які протистоять агресії з боку РФ, висловив розуміння євроінтеграційних прагнень України та запевнив у готовності і надалі підтримувати Україну на міжнародній арені.
     
    Окремо було обговорено стан реалізації оборонної реформи України, а також перспективи розвитку двосторонньої співпраці. Зокрема, керівник українського оборонного відомства відзначив, що потужні кроки у трансформації сектору безпеки та оборони сприяють стримуванню агресії Російської Федерації та подальшій євроатлантичній інтеграції України. А Стратегія національної безпеки України та Стратегія воєнної безпеки України забезпечили законодавчу базу для реалізації п’ятирічного циклу якісних перетворень у сфері оборони.
     
    - Збройні Сили України — це армія, що воює, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність держави. Тому одним з надважливих завдань для Міністерства оборони України є забезпечення наших військових частин і підрозділів сучасними зразками озброєння і військової техніки, — акцентував Андрій Таран.
     
    Також Андрій Таран підтвердив зацікавленість в інтенсифікації взаємодії у військовому та військово-технічному співробітництві. Міністр оборони України поінформував делегацію Ісламської Республіки Пакистан про можливості підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу, про новітні розробки ОВТ національного виробництва, які вже використовуються підрозділами ЗС України під час виконання бойових завдань. Значна увага була приділена новинкам ОПК, які перебувають на завершальній стадії розроблення.
     
    Головнокомандувач Армії Ісламської Республіки Пакистан висловив задоволення рівнем співпраці з Україною, зауваживши, що настав час для розширення саме довгострокового оборонного співробітництва.
     
    - Високий рівень довіри між обома державами, підтверджений не одним десятком років співробітництва, виводить наші відносини на новий щабель взаєморозуміння. Україна та Ісламська Республіка Пакистан продовжують поглиблювати співпрацю за військово-технічним напрямом. Оборонне співробітництво між нашими країнами є локомотивом двосторонніх зв’язків та створює сприятливі передумови для подальшої активізації українсько-пакистанських відносин, — зазначив Андрій Таран.
     
    Сторони обговорили перспективи співпраці між міністерствами оборони двох держав у рамках робочої групи з військового та військово-технічного співробітництва, чергове засідання якої заплановане цього року в Пакистані.