Більшість площ озимих культур на Кіровоградщині – у доброму стані

  • 12 трав. 2021 09:17
  • 536
    • Новина Більшість площ озимих культур на Кіровоградщині – у доброму стані Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині більшість площ озимих культур перебувають у доброму стані. Про це під час апаратної наради повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна учора, 11 травня, інформує Кіровоградська ОДА.
     
    - На відміну від попереднього року, цьогорічні кліматичні умови були вкрай сприятливими для того, щоб на території нашої області вчасно стартував посів озимих культур, відновлення весняної вегетації та їхній ріст і розвиток. Сумарна кількість опадів дозволяла провести посів озимих культур в агротехнічні терміни та з дотриманням технології вирощування. На сьогодні, за результатами останніх спостережень, в доброму та задовільному стані озимі зернові пе6ребувають на площі – 431,8 тис. га (92% площ) і лише 8% складають слабкі та зріджені. Здебільшого причина не в кліматичних умовах, а в дотриманні агротехнологічних норм господарствами, - зазначила Марія Чорна. 
     
    Директорка департаменту додала, цьогоріч аграрії Кіровоградщини збільшили посівну площу озимих зернових культур на 84 тис. га проти минулорічних показників. Крім цього, у цьому році збільшилися і посівні площі гороху. Проте аграрії не відмовляються від посіву рентабельних культур - соняшнику та кукурудзи.  
     
    Нагадаємо, 12 травня в онлайн-форматі відбудеться регіональний форум «Органічна Україна 2021. Кропивницький».